2017. január 5., csütörtök

A két legnépszerűbb kategória az arany befektetés és az 1 000 000 a mi kínálatunkban együtt is megtalálható.

Arany, autó, tippmix: ebből gazdagodna meg a magyar


Az aranyban és az értékpapírokban bízunk a legjobban, de a tippmix, a napelem és a veterán autók is a kedvenc befektetési lehetőségek közé tartoznak. Összegyűjtötte a Google, mibe terveztek befektetni a magyarok.


Miből próbálunk meggazdagodni? Azt talán még a Google sem tudja, hogy valójában miből lehet, azt viszont pontosan látja a keresőóriás, hogy mit hisznek a magyarok a legjobb befektetési lehetőségnek. A Google most tette közzé 2016 legnépszerűbb keresőszavait, a listáról pedig nem maradt le az sem, mire kerestek rá a legtöbben Magyarországról a befektetés kulcsszóval.

Az arany veri az értékpapírt

A legfelkapottabb keresés, amelyben a befektetés szó szerepel, a lehető legáltalánosabb: 1 000 000 Ft befektetés. A lista többi kilenc helyén azonban konkrét befektetési lehetőségekre kerestek rá. A dobogóra az egymilliós befektetési lehetőségen kívül az arany, valamint az értékpapír került fel. Nem meglepő, hogy sokan akarták megtudni, miképp lehet nagy pénzt csinálni az arannyal – a nemesfém ára az idei első fél évben akkorát ugrott, hogy az sok kisbefektető figyelmét is felkeltette.

Így bíznak az internetben

Arra is sokan felfigyeltek, hogy az internetben nagy üzlet van. Úgy tűnik, leginkább a szerverek üzemeltetéséből szeretnének sokan szép pénzt csinálni, a szerver befektetés a negyedik leggyakrabban használt keresőkifejezés a listán. Sokan azok közül, akik ezzel próbálkoztak, egy óriási csalásba is belefutottak: jó egy éve terjed Magyarországon is a munka nélkül pénzt kínáló Kairos, egy valószínűleg Oroszországból indult pilótajáték. A szolgáltató annyit kér, hogy a felhasználó adjon bérbe tárhelyet, legyen napi tíz órán át a nethez csatlakoztatva a gépük – és persze vegyék meg a minimum 35 ezer forintos tárhelybérbeadó csomagot, amiért már kaphatnak pénzt. A 250 százalékos haszon ígérete sokakat elcsábít, pedig csak egy egyszerű pilótajátékról van szó. A pénz az új belépőktől jön, valódi szolgáltatás nincs mögötte.
A kriptovaluta befektetés keresőkifejezés a hatodik helyre került a listán. Nem 2016 újdonsága, hogy ez egyre népszerűbb lesz: már évekkel ezelőtt is arról szóltak a hírek, hogy egyre többen látják a bitcoinban a jövő pénzét. Persze vannak kevésbé sikeres próbálkozások is, ahogy átverések is előfordulnak, az azonban biztos, hogy sokakat érdekel a lehetőség.

Hobbik és szenvedélyek

A szerverek és a kriptovaluta közé az ötödik helyre a veterán autók férkőztek be.  Nem véletlenül: egy olcsóbb oldtimer akár néhány millió forintért is megvásárolható már, de több tízmillió forintot is elkérhetnek egy ilyen kocsiért. Ahhoz, hogy hivatalosan is veteránnak számítson egy autó, legalább 30 évesnek kell lennie. Nem meglepő, hogy ilyen korban már sok a kockázat, a szakértők szerint igazán már akkor várható nagy profit, ha komoly rutint szerzett a felújításokban az ember.
Ennél is kockázatosabb befektetés a tippmix, mégis a hetedik legnépszerűbb keresőkifejezés lett. Ott van persze mindenki előtt annak a 47 mázlistának a példája, akik milliókat nyertek azon, hogy tavaly nyáron megfogadták a Leicester 2016-os angol bajnoki címét – valahogy a kockázatokról már kevesebb szó esik. De teli az internet a csodás példákkal arról, miképp értek el óriási hozamokat a sportfogadások tuti tippeivel. A magyar válogatott Eb-szereplése a fogadókat is lázba hozta, közel egymillióan fogadtak meccsenként. Az év legcsodálatosabb kötése pedig az lett volna, ha valaki megfogadja a Leicester bajnokságát, a Brexit-népszavazás eredményét és Donald Trump elnökségét, ez a három tipp együtt hárommilliószoros pénzt fizetett volna az egyik leghíresebb fogadóirodánál.

A hagyományos befektetések is népszerűek

Sokan gondolkoznak továbbra is a klasszikusan népszerű befektetési formákban. A tízes lista 8-10. helyére odakerült a föld és a növény is. Ami nem meglepő: a föld az elmúlt évek egyik legjobb befektetési lehetősége volt, 2014-ben például átlagosan 15 százalékkal nőttek az árak, de más években sem volt ritka lehetőség a 10 százalék körüli nyereség.
A megújuló energiaforrások közül a napelem lett a legnépszerűbb – úgy tűnik, sokakat nem zavar L. Simon László egykori indoklása, hogy akkor is kell áram, amikor nem süt a nap. A napelemes rendszerek kiépítésének költsége évi 5-12 százalékkal csökken, a kormánytól független rezsicsökkentésre pedig egyre többen áldoznak milliókat. A Google-találatok között a 9. helyig jutott ez.

forrás:http://hvg.hu/gazdasag/20161214_arany_auto_tippmix_ebbol_gazdagodna_meg_a_magyar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése